Четвъртък, 17 Януари 2019
Четвъртък, 17 Януари 2019

Преговорите за коалиционно правителство на Германия навлизат в решаваща фаза

Преговорите за коалиционно правителство на Германия навлизат в решаваща фаза

Членовете на ГСДП ще трябва да одобрят с гласуване всякакво сключено от лидерите им коалиционно споразумение, но сред поддръжниците на левоцентристите расте скептицизмът за нов съюз с Меркел

Стремежът на германската канцлерка Ангела Меркел да състави ново коалиционно правителство между своите консерватори и левоцентристките социалдемократи навлиза в решаваща фаза този уикенд, предаде ДПА.

Лидерите на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел, на баварския им съюзник Християнсоциалния съюз (ХСС) и на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) поставиха този уикенд като краен срок за приключване на преговорите по съставяне на нова управляваща коалиция.

Партийни представители обаче предупредиха, че преговорите може да продължат до началото на следващата седмица.
Най-голямата европейска икономика е без правителство от изборите в края на септември - най-дългият такъв период от основаването на съвременна Германия през 1949 г.

Членовете на ГСДП ще трябва да одобрят с гласуване всякакво сключено от лидерите им коалиционно споразумение, но сред поддръжниците на левоцентристите расте скептицизмът за нов съюз с Меркел, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар