Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Министър Москов: 16 лв. за интернет или за здравна вноска. Твой избор, приятелю!

Министър Москов: 16 лв. за интернет или за здравна вноска. Твой избор, приятелю!

Не спирам да обикалям болниците, от GPS-a се вижда къде са линейките, продължава с реформата си от екрана здравният министър 

 

"Изчислил съм, че 16 лева е размера на здравната вноска. Щом имаш 16 лева да си платиш интернета, значи имаш 16 лева да си платиш здравната вноска. Твой избор, приятелю!". Така отговори министърът на здравеопазването Петър Москов на въпрос дали здравната вноска не е прекалено висока за качеството, което се получава.

От петък в Държавен вестник е публикувана наредба номер 10, наредбата за лекарствата. „Количеството ще бъде намалено, за сметка на това парите ще се връщат в Здравната каса. Плащаме много скъпо за лекарства, защото няма единна политика на държавата в това отношение, заяви още министър Москов в "Тази сутрин" по bTV.

"Лекарствата са дупката в касата. Разликата между годишното увеличение в ЕС и годишното увеличение в България на плащанията за лекарства е маржът, който до този момент е консумирала индустрията", допълни Москов. 

"Не спирам да обикалям по болници. Вижда се много ясно от GPS-ите на линейките къде точно карат пациентите. Чувал съм, че болници плащат на Спешна помощ да карат пациенти точно там. Ако се окаже, че най-близката болница не е приоритет, шефове на Спешна помощ в съответния град ще бъдат уволнени веднага. Животът и здравето на пациента не е бизнес. Имаме абсолютна яснота как да се обективизират решенията на ТЕЛК. През септември ще внесем всички законодателни промени", каза здравният министър. 

"В момента, в който в парламента ГЕРБ и РБ гласуват различно, кой печели решава ДПС. Има граници на възможното, омръзнало ми е от хора, които търсят абсолютната истина, абсолютната чистота и т.н", заяви той и по повод изявлението на Радан Кънев, че ако продължава коалицията ГЕРБ, ДПС и АБВ, РБ ще преосмисли оставането си във властта. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner