Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Минчо Христов: Партиите вече са взели 0,5 млрд. от държавата

Минчо Христов: Партиите вече са взели 0,5 млрд. от държавата

Това си е PR по време на чума, възмущава се депутатът в 40-ото Народно събрание 

Половин милиард лева са стрували политическите партии на българския данъкоплатец от началото на прехода. Това като пресметна политологът и депутат от 40-тото Народно събрание доц. Минчо Христов в студиото на предаването "Свободна зона" по ТВ+.

Анализаторът посочи корупцията като спъващия икономиката на страната фактор: „Основна причина у нас да няма много чуждестранни инвеститори“.

По 14 хиляди лева на месец получават политическите партии като субсидия за всеки свой избран депутат, сочат сметките на Минчо Христов. "Tова е пир по време на чума, 142 млн. ще излапат от този Парламент за целия мандат”, коментира политологът. 

У нас всяка година се крадат милиарди в от ДДС и акцизи, сочи справка на ДАНС, с която бившия депутат разполага. Причината тези присвоявания да се случват безнаказано са законите, които ги позволяват. Според Христов, трябва да се въведе нов вид проверка на имуществото на политици, магистрати и висши държавни чиновници.

"Имуществото трябва да се разследва, тази проверка трябва да се направи върху реалното имущество, а не какво пише дадения депутат или министър. Да потропат в домовете на политици или магистрати, тези наглеци, да опишат със специалист, този дом струва един колко си, мебелировката струва толкова си, при условие, че си получвал един-колко си хиляди лева на месец - от къде са ти парите?" , обобши Христов.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner