Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

"Движение България за гражданите" напусна Реформаторския блок

"Движение България за гражданите" напусна Реформаторския блок

Като причина за напускането на Блока бе изтъкнат мотивът, че част партиите в РБ не желаят с действия да бъдат опозиция на прокорупционното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти

Партия "Движение България за гражданите" (ДБГ) взе решение да не бъде част от коалицията Реформаторски блок. Това обяви председателят Димитър Делчев след проведен Национален съвет на партията. Като причина за напускането на Блока бе изтъкнат мотивът, че част партиите в РБ не желаят с действия да бъдат опозиция на прокорупционното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Решението е взето само ден, след като бе създадено обединението "Демократична България", в което влизат "Да, България", ДСБ и "Зелените".

На въпрос за евентуални разговори с Демократична България, Делчев припомни: "Ние имаме отдавна изразена позиция и се гордеем с нея. Тя е нашето усилие да отхвърляме корупционния модел на управление на ГЕРБ. Това не изключва разговори с партии, които споделят голямата цел - промяна в модела на управление", посочи Делчев.

На 10 март ДБГ реши, че замразява членството си в Реформаторския блок, тъй като не вижда достатъчна опозиционност в действията на коалицията. От партията, основана от Меглена Кунева, настояха тогава за незабавни действия от страна на РБ за падане на кабинета "Борисов 3".

 

Оставете коментар