Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Вежди Рашидов се ядоса на медиите: Каните джендъри и маймуни, за да ме плюят, спирам да давам интервюта!

Вежди Рашидов се ядоса на медиите: Каните джендъри и маймуни, за да ме плюят, спирам да давам интервюта!

Политиката е свинщина от която няма измиване, смята бившият министър на културата

Честит празник! Днес е Денят на труда и ще отида да работя в ателието си, където се чувствам най-добре. Ограничил съм се и не давам интервюта, а скоро може и да спра съвсем да отговарям, защото медиите трябва да възпитават, а политиката е голяма свинщина. Разбрах го след 10-12 години в нея. От тази кир, която ти се лепи, няма душ, който да те измие.

Това заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов пред БТВ. Той коментира протестите на музикантите и певците от Българското национално радио. Според депутата, те са прави, защото получават обидно малко пари за таланта, който притежават. Като шеф на комисията по култура в Народното събрание обаче не била негова работа да раздава средства с колегите си.

"Радиото е извън времето. След социализма медията не можа да се реформира. В 60-милионна Италия например няма държавни опери и оркестри. Дават се отново пари но под формата на фондации. С Медна Стоянова търсим трайно решение на проблема на музикантите и хористите. Обмисляме варианта оркестрите да минат под шапката на културното министерство и да са на отделен бюджет от радиото", каза още Рашидов. 

Той отново се ядоса на журналистите, които давали думата на "маймуни и джендъри", за да го плюят. "Не е вярно, че като министър съм забранил археологията! Аз спрях с подписа си строежа на метрото, за да се разработи ларгото. Ограничил съм медийните си участия, скоро може би и ще ги спра, защото медиите трябва да възпитават', каза още Рашидов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар