Понеделник, 19 Ноември 2018
Понеделник, 19 Ноември 2018

Юнкер: На Западните Балкани спешно е необходима европейска перспектива

Юнкер: На Западните Балкани спешно е необходима европейска перспектива

Популизмът и национализмът, както и икономическата криза са довели до увеличаване на различията между страните - членки на ЕС, предупреди председателят на Еврокомисията

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви в обръщението си на конференцията на тема "Членовете на общността: солидарност в Европа", която се проведе във Флоренция, че популизмът и национализмът, както и икономическата криза са довели до увеличаване на различията между страните - членки на ЕС, предаде Танюг, цитирана от БТА. 

Юнкер предупреди, че Европа през последния период е засегната от различни кризи, изтъквайки, че солидарността постепенно се губи, което се е проявило най-ясно при мигрантската криза. 

Много съм притеснен от пукнатините, предизвикани от мигрантската криза по въпроса за нашата солидарност, заяви Юнкер. Той добави, че членките на ЕС сами трябва да зачитат европейските ценности, вместо някой да ги принуждава да правят това. 

Юнкер изтъкна, че на района на Западните Балкани спешно е необходима европейска перспектива, предупреждавайки, че би могло да се стигне до повторение на проблемите и трагедиите от миналото.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар