Неделя, 16 Декември 2018
Неделя, 16 Декември 2018

Убийство на момиче е на път да реформира системата за предоставяне на убежище в Германия

Убийство на момиче е на път да реформира системата за предоставяне на убежище в Германия

Консерваторите на германската канцлерка Ангела Меркел призоваха за по-строги имиграционни правила

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер отново изрази днес желание системата за предоставяне на убежище в страната да бъде реформирана. Поводът е убийството на момиче, за което е заподозрян иракски кюрд, кандидатствал за убежище, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Двайсетгодишен кандидат за убежище от Иракски Кюрдистан беше върнат в Германия снощи. Той избягал от Германия след убийството на 14-годишно германско момиче.

Според полицията в Иракски Кюрдистан мъжът признал, че убил момичето, преди да бъде екстрадиран.

Заподозреният получил отказ за убежище в Германия в края на 2016 г., но успял да предотврати депортирането си с помощта на правен съветник.

Мъжът трябва да се изправи пред магистрат днес в германския град Висбаден. 

Консерваторите на германската канцлерка Ангела Меркел призоваха за по-строги имиграционни правила и по-бързо депортиране на отхвърлени кандидати за убежище след общественото възмущение заради случая с 14-годишната Сузана Фелдман, за която се предполага, че е била убита и изнасилена от 20-годишния иракчанин Али Башар, посочва Ройтерс.

Според полицията Фелдман била намерена мъртва в сряда в гориста местност във Висбаден близо до бежански център, където живял заподозреният нападател.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар