Сряда, 21 Ноември 2018
Сряда, 21 Ноември 2018

Тръмп: Германците се обръщат срещу правителството си

Тръмп: Германците се обръщат срещу правителството си

"Голяма грешка се направи в цяла Европа да се позволи да влязат милиони хора, които толкова категорично и насилствено промениха тяхната култура!", добави Тръмп и настоя, че подобно положение трябва да се избегне в САЩ.

Правителството на Германия губи подкрепата на народа си заради нарастващия проблем с мигрантите. Това коментира американският президент Доналд Тръмп в профила си в "Туитър". 

"Народът на Германия се обръща срещу своето държавно ръководство, след като миграцията разтърсва вече слабата управляваща коалиция в Берлин. Престъпността в Германия се увеличава. Голяма грешка се направи в цяла Европа да се позволи да влязат милиони хора, които толкова категорично и насилствено промениха тяхната култура!", добави Тръмп и настоя, че подобно положение трябва да се избегне в САЩ. 

По-рано днес беше съобщено, че германският канцлер Ангела Меркел се е съгласила на двуседмичен краен срок за сключване на споразумение за имиграцията с коалиционните си партньори от Християнсоциалния съюз. ХСС настояват до края на месеца да бъде постигнато споразумение с другите европейски правителства, за да се връщат мигрантите в страните, в които те са регистрирани за първи път.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар