Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Депутатите ще разгледат окончателно Закона за горивата

Депутатите ще разгледат окончателно Закона за горивата

Според вносителя Емил Димитров (ВМРО) текстовете имат за цел да намалят сивия сектор в бранша.

Депутатите ще разгледат окончателно Законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и нефтени продукти. Това се посочва в проектопрограмата за работа на Народното събрание, посочва "Фокус".

Законопроектът предизвика разногласия в „Обединени патриоти“. Въпреки Коалиционния съвет вчера, съгласие не беше постигнато. До напрежението между коалиционните партньори се стигна, след като в понеделник вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов подкрепи протеста на търговци на горива срещу текстовете и нарече законопроекта лобистки. Според вносителя Емил Димитров от „Обединени патриоти“ (ВМРО) обаче текстовете имат за цел да намалят сивия сектор в бранша.

Народните представители ще решат как премиерът Бойко Борисов да представи в пленарна зала в петък отчета на правителството за Българското председателство. Правилата се предлагат от ГЕРБ и според тях министър-председателят ще се отчете от парламентарната трибуна в рамките на 10 минути. Освен с отчета на кабинета за Българското председателство, Бойко Борисов ще запознае депутатите и с приоритетите на страната ни по време на Австрийското председателство.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар