Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Теменужка Петкова постави 3-дневен срок на Румен Радев

Теменужка Петкова постави 3-дневен срок на Румен Радев

Радев: служебното правителство е събрало 1,6 млрд. лева, "особено в сферата на енергетиката"; Петкова: "лъжа"!

Енергийният министър Теменужка Петкова постави 3-дневен срок на президента Румен Радев да представи доказателства за твърденията си, че назначеното от него служебно правителство е събрало 1,6 млрд. лева, по думите му, "особено в сферата на енергетиката".

"Служебното правителство събра 1,6 млрд. лв., нека управляващите кажат къде са", заяви днес Радев пред журналисти в Авиобаза "Граф Игнатиево".

По думите му именно служебният кабинет от 2017 г. е събрал просрочени вземания от много години, особено в сферата на енергетиката.

"Това ме навява на мисълта, че там нарочно не са търсени тези вземания от определени компании. Направете подробна справка, аз мога да ви я дам”, посочи президентът.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че "с изненада е чула президентът Румен Радев да коментира тема, която силно я е впечатлила".

"Цифрите, които той коментира, бяха наистина впечатляващи. Това е не силно преувеличено, това е лъжа“, обяви го тя.

"Бюджетът на Министерството на енергетиката е 256 млн. лева за 2017 г. Няма как да говорим за 1,6 млрд. лева в абсолютно никакъв случай“, обясни Петкова.

"Това е абсолютна манипулация, една неистина. Тези твърдения или трябва да бъдат доказани от президента и той да ни убеди, че това е така, или да бъдат представени документи, които да покажат, че той говори истината“, категорична бе тя.

"Мисля, че един срок от 3 дни е достатъчен, за да можем да се убедим в това, което говори“, постави като условие Петкова.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар