Събота, 20 Октомври 2018
Събота, 20 Октомври 2018

Парламентарният контрол започна със скандал между Цветанов и БСП

Парламентарният контрол започна със скандал между Цветанов и БСП

Министрите на вътрешните работи и на земеделието не дойдоха в НС, за да обяснят положението в Странджа

Пленарният ден в Народното събрание започна със скандал. БСП се възмути, че министърът на вътрешните работи Валентин Радев и министърът на земеделието Румен Порожанов не са в парламента. Днес те трябваше да бъдат изслушани относно мерките на държавата срещу чумата в района на Странджа.

Заместник-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев поиска да се поканят министрите и да се регламентира процедурата по задаването на въпроси.

От своя страна заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов поясни, че присъствието на министрите в кризисния район ще се окаже много по-целесъобразно​ в този момент.
Председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов се опита да успокои нагорещеното положение в парламента и излезе на трибуната да обясни: "Парламентарният ден започва в 9 часа и свършва в 14 часа. Ако вие си свършвате работата в 9:30 и си тръгвате, то това е доста несериозно. Министрите ще бъдат тук и ще вземат отношение по темите, които сте поставили. Дайте време на Порожанов и Радев."

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отвърна с остър въпрос дали Цветанов си говори с председателстващият, който съобщил, че министрите са възпрепятствани и няма да успеят да дойдат на парламентарния контрол. "Г-н Цветанов, вие говорите ли си с председателстващия? Преди броени минути той ми съобщи, че министрите няма да идват. Може ли двамата да си поговорите и да се разберете, а след това да ни кажете дали ще има изслушване", помоли Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар