Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Бареков се срещна с външнополитическия екип на Белия дом

Бареков се срещна с външнополитическия екип на Белия дом

Николай Бареков проведе редица интензивни срещи на най-високо ниво с администрацията на Белия дом. Евродепутатът е на посещение в САЩ като част от делегацията на Европейските консерватори и реформисти. Сред делегатите са още председателят на ЕКР Саид Камал, зам.-председателят на ЕКР Джефри ван Орден и председателят на АКРЕ Ян Захрадил.  

 В рамките на мандата това е петата поредна среща на евродепутата с външнополитическите екипи на американските президенти (Барак Обама (2009-2017) и Доналд Тръмп) в Белия дом.

В Белия дом консерваторите са обсъдили актуалната международна обстановка със знакови представители на екипа на американския президент и вицепрезидент Доналд Тръмп и Майкъл Пенс. Сред тях са Габриел Кауън, старши съветник по външно политическите въпроси, Джулия Фрийлендър, съветник по въпросите за Русия и Европа, Виктория Коутс, специален помощник и старши директор за стратегическите планове.

Експертите са отделили повече от два часа, в които са представили пред делегатите своите анализи и са осъществили дискусия, по време на която са дали изчерпателни отговори на поставени въпроси във връзка с отношенията на САЩ с държавите от останалия свят.

По време на дискусията евродепутатът Николай Бареков е поставил акцент върху отношенията на САЩ с България, като е представил приоритетите на държавата ни по време на председателството на Съвета на Европа, както и актуалните проблеми с миграцията и отношенията на страната ни с Русия и Турция.

 „Със съветниците на президента обсъдихме подробно ситуацията в България и на Балканите, дадох своята препоръка кои чувствителни за обществото ни теми да бъдат обект на анализ и коментар в САЩ и в рестартираното радио „Свободна Европа”, финансирано с пари на Конгреса и на американските граждани”, информира Бареков и отбеляза, че екипът на президента е показал в детайли разбиране на ситуацията в Европа и Близкия изток.

 „САЩ остават стратегически партньор в Европа и Близкия изток и след Брекзит. Темата за Украйна, обаче, не е била поставена в разговора на закрити врати от президентите Тръмп и Путин”, разкри още Бареков след срещата в Белия дом.

В края на посещението евродепутатът е получил пожелание за успех като представител на ЕС и България в многото му дипломатически мисии в горещите точки в Азия, Африка и Латинска Америка.

Bnews.bg 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар