Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Бенчо Бенчев отложи с ден  явяването си в Окръжната следствена служба

Бенчо Бенчев отложи с ден явяването си в Окръжната следствена служба

Причината е заетост на адвоката му, в призовката имало две дати и утрешната е посочена там

Поради заетост на адвоката му заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отлага с един ден явяването си в Окръжната следствена служба.

Днес изтича тридневният срок, в който заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев трябва да се яви в следствието.

Адвокат Иво Найденов потвърди, че той е поел защитата на Бенчев и че има ангажименти в София. Той поясни, че в призовката има две дати и утрешната е посочена там.

Както Nbox съобщи по-рано днес, Бенчев го очаква наказание „лишаване от свобода“ до 5 години за лично укривателство на Димитър Желязков-Очите

Още на 8 август бизнесменът и общински съветник от БСП Бенчо Бенчев бе призован от Окръжния следствен отдел в Бургас, за да бъде привлечен под наказателна отговорност за лично укривателство.

Разследването се провежда под надзора на Районната прокуратура. Става въпрос за тежко умишлено престъпление, подчертават оттам. Бенчев се разследва затова, че в периода 2-5 август в Истанбул е помогнал на обявения за издирване от Интерпол Димитър Желязков-Очите да се укрие.

В прессъобщението на прокуратурата дословно се посочва, че затова, че в Турция „е спомогнато на лице, извършило престъпление да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление - престъпление по чл.294, ал.І от НК“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар