Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 15 Ноември 2018

САЩ готови с нови санкции срещу Турция

САЩ готови с нови санкции срещу Турция

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин е докладвал в Белия дом готовност да бъдат наложени нови санкции на Турция, съобщи "Гласът на Америка".

Става дума за мерки срещу няколко високопоставени турски чиновници заради продължаващия арест на американския пастор Андрю Бренсън.

Според икономическия съветник на президента Тръмп- Лари Кадлоу въпросите за санкциите, наложени срещу турски висши служители и повишението на митата за внос на стомана и алуминий от Турция трябва да се разделят, защото не са свързани.

Турция от своя страна започна да съкращава инвестициите си в американски държавен дълг, като през юни те са били за 28.8 милиарда долара при 32.5 милиарда през май 2018 година. Процесът е започнал през ноември миналата година, когато страната е имала 60 милиарда долара, вложени в американски държавни облигации.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Доналд Тръмп иска още една министерска оставка

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил пред свои съветници, че е взел решение да уволни министърката на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, съобщава The Washington Post, като се позовава на бивши и действащи сътрудници на Белия дом.

  • Путин: Русия иска да преговаря със САЩ

    Русия иска да преговаря със Съединените щати за договора за ракетите със среден обсег на действие. Това обяви в Париж Владимир Путин по време на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война, предаде Нова телевизия. 

  • Тръмп нареди: Мигрантите, влезли в САЩ нелегално - без право на убежище

    Американският президент Доналд Тръмп подписа документ, нареждащ да не се дава убежище на мигранти, които влизат в САЩ нелегално през американско-мексиканската граница, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Оставете коментар