Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
Волен Сидеров в подкрепа на Борисов: С или без НФСБ, ще вървим напред. Не е вярно, че се управлява еднолично

Волен Сидеров в подкрепа на Борисов: С или без НФСБ, ще вървим напред. Не е вярно, че се управлява еднолично

„Когато си стиснал ръката си с някого, трябва да си коректен, а не да се държиш като ощипана мома”

„С и без НФСБ, ще вървим напред. Когато си стиснал ръката си с някого, трябва да си коректен, а не да се държиш като ощипана мома.” Това заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров в предаването „Тази сутрин“ на btv във връзка с критиките на вицепремиера Валери Симеонов към правителството.

„Не съм притеснен за съдбата на управлението. С и без НФСБ ще вървим напред. Ние сме се споразумели. Когато си се разбрал, стиснал си ръката с някой трябва да си коректен и да се държиш мъжки, не като ощипана мома“, коментира той. Сидеров заяви, че ако Симеонов реши да излиза от властта, ще се справят и без него.

„Да не би да е крепител наземното кълбо? Можем и без други министри, без други вицепремиери. Важно е да се изпълнява това, за което сме се споразумели – програма за управление на България“, каза още Волен Сидеров.

По думите му Симеонов, като лидер на НФСБ, нарушава коалиционното споразумение, след като се събира на тайна среща да решава дали да остава във властта.

Сидеров поясни, че твърденията на Валери Симеонов, че Бойко Борисов управлява еднолично са неверни.

„Недопустимо е да си вицепремиер и да излезеш да кажеш, че се управлява еднолично и да рушиш държавността. Какво правиш тогава в това правителство – излизай в опозиция, почвай партизанска война, ако искаш", призова Сидеров. „Не може да си играеш със стабилността, имахме огромни трудности да направим тази коалиция, припомни още лидерът на „Атака".

Той допълни, че ще настоява Цветан Цветанов и министрите на ГЕРБ да кажат дали премиерът управлява еднолично.

Според Волен Сидеров изказванията и действията на Валери Симеонов са изнудване или предотвратяване на някаква лоша новина за самия вицепремиер.

„Чувам, че за постове настоява. Ако това е начинът да си извоюва министерски пост, аз съм против - или на овакантените, или някакъв друг. Ние знаем за неговата титанична битка с министър Николина Ангелкова“, посочи той и поясни, че скоро по данни на прокуратурата няма данни за престъпление.

Сидеров попита кой носи отговорност в такъв случай, след като сме видели, че  министрите Нанков, Радев и Московски са понесли отговорност, въпреки че не са пряко отговорни. „Как ще поеме отговорност вицепремиерът Симеонов за това, че набеждава един от министрите в престъпление, а компетентният орган казва, че няма престъпление?“, попита Сидеров.

"Няма да ставам министър, моята роля е по-важна в парламента", категоричен беше Сидеров. До края на тази седмица вероятно няма да станат ясни имената на новите министри, прогнозира още той и отбеляза, че премиерът не бърза с това решение.

Сидеров обяви, че в разговор с Борисов, двамата са се обединили около мнението, че начело на МВР трябва да застане човек от системата, който я познава отвътре и ще бъде по-добре приет от служителите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner