Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
И Каракачанов подкрепя действията на Борисов и правителството

И Каракачанов подкрепя действията на Борисов и правителството

Няма основание за оставки на някои от министрите, пред ВМРО не стои въпросът за излизане от управлението

Не би следвало при всеки случай, когато част от обществото поиска кръв да жертваш министри, без да изчакаш разследването. Това каза по повод рокадите в кабинета и очакваното решение на НФСБ за управлението пред журналисти министърът на отбраната, вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Каракачанов не би нарекъл случващото се в управлението „трусове”. „Не бих казал трусове. Както може би вече сте свикнали, темите вместо да се изясняват по между ни се изясняват през медиите. Аз не споделям подобен подход. Ако имаш нещо да казваш на коалиционните си партньори, нормално е да го кажеш в подходящия формат, а не чрез медиите“, каза Каракачанов.

Според военния министър няма основание за оставките на някои от министрите, но ако премиерът държи на кадровите промени, от ВМРО ще ес чувстват длъжни да ги уважат. На въпрос дали депутатите от ВМРО ще подкрепят или отхвърлят оставките на тримата министри Нанков, Радев и Московски, вицепремиерът отговори: „Съгласен съм, както е мое право аз да посочвам хората, които излизат от ВМРО за министри и заместник-министри, така е нормално премиерът, като лидер на най-голямата партия в коалицията, да посочва министрите или да решава кога да ги отзове“.

Красимир Каракачанов защити министър Николай Нанков, който според него бил изключително енергичен и компетентен.

По повод очакваното решение на партньорът в малката коалиция ОП – НФСБ, Каракачанов каза, че „те искат да има по-нормален диалог в коалицията и подобни неща да се обсъждат“ и обясни, че става въпрос за кадровите промени в кабинета.

Според него всяка ситуация, в която някой напуска, не е добре за коалицията. „Не мисля, че това е принципно решение. В крайна сметка колегите от НФСБ имат право на мнение и аз го уважавам. Не смятам, че трябва да подхождаме по начин, по който да разсъждаваме, че можем и без тях и че все някой ще ги замести“, коментира Каракачанов.

Попитан дали, ако НФСБ излязат от управлението, ВМРО ще ги последва, вицепремиерът заяви, че този въпрос не стои пред неговата партия.

Според Каракачанов довечера повече ще се обсъждат причините, наложили оставките на министрите Нанков, Радев и Московски. Каракачанов заяви, че ще бъде за запазване на коалицията и за търсене на даиалог.

По-рано днес военният министър участва в тържественото откриване на новата учебна година във Военна академия „Г. С. Раковски".

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner