Сряда, 11 Декември 2019

ndt banner2

Сряда, 11 Декември 2019
Популярността на Макрон се срина с 10% за месец

Популярността на Макрон се срина с 10% за месец

На фона на намаляващия рейтинг на държавния глава спада и подкрепата за неговото правителство. Премиерът Едуар Филип е загубил 3%, но е с по-голяма подкрепа от своя началник - 35%

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се намира на най-ниското равнище, откакто той встъпи в длъжност през май 2017 г. Тя спадна за един месец с 10% до 31%. Това показват данните от социологическо проучване, проведено от Ифоп, предава БГНЕС. 

Други проучвания потвърждават тенденцията за снижаване на рейтинга на стопанина на Елисейския дворец под 40% одобрение. Оказва се, че популярността на Макрон в момента е по-ниска от тази на неговия предшественик Франсоа Оланд, който за същия период на своето управление се радваше на подкрепата на 32% от избирателите. 

Настоящото допитване на Ифоп показва, че само 32% от французите смятат, че Макрон "провежда правилната икономическа политика", в същото време на противоположното мнение са 68% от запитаните. Едва 22% вярват, че президентът е близък и се интересува от техните проблеми. 

На фона на намаляващата популярност на Макрон спада и подкрепата за неговото правителство. Премиерът Едуар Филип е загубил 3%, но е с по-голяма подкрепа от своя началник - 35%. 

Изследването е проведено от 30 до 31 август сред 1015 души на възраст над 18 години. Проучването е осъществено по поръчка на седмичника "Пари Мач" и най-голямата регионална радиостанция "Сюд радио".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner