Четвъртък, 23 Май 2019
Четвъртък, 23 Май 2019
Кой как ще гласува днес в НС за оставките на тримата министри

Кой как ще гласува днес в НС за оставките на тримата министри

От БСП и ДПС обявиха, че са против, неизвестна е позицията на Воля

Днес Народното събрание ще гласува оставките на министрите на вътрешните работа Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков. Веднага след това в пленарната зала предстои изборът и на техните наследници. Министерските кресла ще заемат Младен Маринов, Александър Манолев и Петя Аврамова.

Вчера министерските оставки на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков бяха внесени в деловодството на парламента и предстои да бъдат гласувани в пленарна зала днес като втора точка от дневния ред, съобщава Кanal3.

До оттеглянето на тримата ключови министри се стигна след трагедията на пътя в Своге, при която загинаха 17 души. Министър – председателят Бойко Борисов поиска и получи оставките на Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.

Това предизвика трусове в управляващата коалиция, които завършиха със съгласието ГЕРБ да предложи нови имена за постовете на подалите оставка. И премиерът ги предложи.

Днес след гласуването в пленарна зала сегашният главен секретар на МВР Младен Маринов може да се завърне във ведомството като министър на вътрешните работи. Регионалното министерство трябва да бъде оглавено от Петя Аврамова, която досега беше депутат от ГЕРБ, била е и заместник – кмет на Враца. За транспортен министър премиерът Бойко Борисов предложи сегашния зам.- министър на икономиката Александър Манолев.

Ясно е, че коалиционните партньори - ГЕРБ и Патриотите, ще подкрепят оставките, а и новите министри.

От БСП и ДПС обаче обявиха, че ще гласуват против. Засега неясен остава вотът на Воля, но независимо от него се очаква до края на днешния ден в кабинета да има трима нови министри.

 

 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар