Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Младен Маринов ще бъде предложен за министър, без да е освободен като главен секретар

Младен Маринов ще бъде предложен за министър, без да е освободен като главен секретар

До момента няма издаден указ на държавния глава, Румен Радев е на официално посещение в Латвия

Младен Маринов ще бъде предложен за министър на вътрешните работи днес, без да е освободен от поста главен секретар на МВР, за което се изисква указ на президента. До момента няма издаден указ на държавния глава, показва проверка на "Гласове". Президентът Румен Радев не е бил своевременно информиран и е извън страната, обясниха от „Дондуков“ 2.

При това положение парламентът днес не може да гласува кандидатурата на Младен Маринов за министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Валентин Радев, коментираха юристи.

Промените в кабинета ще бъдат гласувани без дебат от Народното събрание днес. Оставките на тримата министри Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски вчера бяха внесени в парламента от премиера Бойко Борисов, заедно с новите предложения.

Президентът Румен Радев е в Латвия за срещата на държавните глави от групата "Арайолуш", която ще се проведе днес и утре в столицата Рига. Румен Радев ще направи изказвания в рамките на форума и ще проведе двустранни срещи с президентите на Германия, Гърция, Италия и Португалия. Ще има среща и с представители на българската общност в Латвия.

Свързани статии (по етикет)

  • Как световните агенции отразиха оставката на Валери Симеонов

    Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. AFP припомня, че Симеонов ще се запомни не само с грозните думи спрямо майките на децата-инвалиди, които породиха 26-дневните протестите, довели до оставката му, но и спрямо мигрантите и ромите.

  • Бойко Борисов прие оставката на Валери Симеонов

    Премиерът Бойко Борисов е приел подадената оставка на вицепремиера по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, потвърдиха от правителствената пресслужба.

  • Хоро на „Орлов мост” след оставката на Валери Симеонов

    „Щастливи сме! Показахме, че когато има гражданско общество и има постоянство, нещата могат да се случат. Доказахме, че обществото може да се справи”, коментира една от майките от инициативата „Системата ни убива”.

Оставете коментар