Събота, 17 Ноември 2018
Събота, 17 Ноември 2018

Отлагат гласуването на трите министерски оставки

Отлагат гласуването на трите министерски оставки

Неподписан указ на президента спира избора на новите министри

Нито оставките на тримата министри, нито изборът на техните наследници ще бъдат гласувани днес в парламента. Причината е, че главният секретар на МВР Младен Маринов е назначен от президента с указ, а все още не е издаден указ за освобождаването му.

В началото на днешното заседание на парламента председателят Цвета Караянчева обясни, че няма да има никакво гласуване нито на оставки, нито на нови назначения, освен ако в рамките на деня този указ не постъпи в Народното събрание.  

Както NBOX съобщи по-рано днес, президентът Румен Радев не е бил своевременно информиран и е на официално посещение в Латвия, където ще проведе двустранни срещи с президентите на Германия, Гърция, Италия и Португалия.

Напомняме, че Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски се оттеглиха по настояване на премиера Борисов. Повод за това стана тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души.

Главният секретар на МВР Младен Маринов е предложен за министър на вътрешните работи. Сегашният заместник-министър на икономиката Александър Манолев е номинацията за министър на транспорта. А в регионалното министерство на мястото на Николай Нанков е предложена Петя Аврамова - депутат от ГЕРБ, член на регионалната комисия в парламента.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар