Вторник, 12 Ноември 2019
Вторник, 12 Ноември 2019
Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Кралство Мароко

Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Кралство Мароко

Министър-председателят оцени високо политиката на Мароко за регулиране на миграционните потоци и намаляване миграционния натиск върху Европа

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер Бурита. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на сигурността и изразиха убеденост, че такова партньорство ще има висока добавен стойност и за двете страни, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов оцени високо политиката на Кралство Мароко за регулиране на миграционните потоци и намаляване на миграционния натиск върху Европа и подчерта, че е необходимо засилване на сътрудничеството и обмена на опит между експерти на двете страни.

Българският министър-председател отчете и нарастване в стокообмена между България и Кралство Мароко и посочи, че този потенциал може да се надгражда. Стокообменът през 2017 г. достига върхова стойност от 202,72 млн. щатски долара, като бележи значително нарастване. За сравнение стойността му през 2016 г. е възлизала на 170, 4 млн. щатски долара.

По-рано днес министрите Насер Бурита и Екатерина Захариева подписаха Меморандум за сътрудничество между Дипломатическия институт към министъра на външните работи на Република България и Дипломатическата академия на Кралство Мароко. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар