Неделя, 19 Май 2019
Неделя, 19 Май 2019
Андрей Райчев: Борисов не позволява на Радев да се изяви

Андрей Райчев: Борисов не позволява на Радев да се изяви

Премиерът прави всичко възможно да отиде в САЩ, защото, за разлика от Цветанов, не е канен дълго време там

„Виждам между президента и премиера тежък конфликт. Съдя по това, че Румен Радев е отстранен от делегацията на страната ни за ОНН. Там е мястото на президента, но правителството гласува Бойко Борисов да отиде в Ню Йорк. Това е тежък шамар“, коментира  социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия възобновената вчера война между президента и премиера.

„Борисов прави всичко възможно, за да не позволи президентът да се изяви в ООН. Зложелателите на премиера казват, че той прави всичко възможно да отиде в САЩ. Той не е канен там дълго време“, добави Райчев.

Той коментира още и вчерашния ход на номинирания за министър на транспорта и отложеното гласуване на министерските оставки. Според Райчев номинираният Александър Манолев е жертва. „Добре е, че се отказа в последния момент от поста. Видя се ясно, че го сатанизират. Той е жертва. Хубаво е, че умно се отдръпна“, добави социологът.

 „Историята е странна. Има детайл, който не разбирам. Сутринта смятат да предлагат тези трима души, изяснява се, че президентът не е подписал указа за вътрешния министър. Изведнъж като резултат не се сменя кандидатът за вътрешен министър, а за транспортен. Излиза, че ако президентът не беше забавил въпросния указ, този човек щеше да е министър вече”, каза Андрей Райчев.

 „Струваше ми се, че тази история с трите оставки е фойерверк в началото на сезона. Предстоят обаче и други промени. Говори се за министър Цачева, че ще става конституционен съдия. Този фойерверк с министерските оставки обаче не гръмна. Все едно в Министерския съвет предишната вечер не са знаели и за първи път чуват за тези случки с Манолев“, коментира социологът.

 „Този човек е заместник-министър. Това, което се случва, говори за импровизация, за случайни обаждания. Някой казал нещо: Цветанов – едно, Дончев – друго. Нямам представа какво е, но нещо става“, заключи Андрей Райчев.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар