Понеделник, 14 Октомври 2019
Понеделник, 14 Октомври 2019
Китай въвежда контра мита на американски стоки

Китай въвежда контра мита на американски стоки

Китай обяви, че от 24 септември въвежда мита между 5 и 10% върху внос на американски стоки за 60 милиарда долара, стана ясно от официално съобщение на Държавния съвет на страната, цитирано от Синхуа.

Става дума за близо 4000 позиции от вносния списък на американски стоки в Китай, които ще бъдат обложени с 10% мито и още 974 позиции, по които митото ще е 5%.

Това е принудителна мярка, предизвикана от действията на САЩ и налагането на мита на китайски стоки за 200 милиарда долара, се казва още в съобщението. Пекин обаче потвърждава ,че се надява търговските спорове между двете страни да бъдат разрешени чрез диалог и преговори.

"Само при равноправно сътрудничество и прагматичен диалог ще може да бъдат защитени интересите и на двете страни и принципите на свободната търговия", смятат още китайските власти.

Свързани статии (по етикет)

  • Джейн Фонда е арестувана във Вашингтон

    На видео, разпространено в интернет, се вижда как холивудската звезда, облечена в червен шлифер, бива отведена заедно с още 16 души от служители на реда, само след 10-минутен митинг. И докато полиците съпровождат Фонда, мнозинството я изпраща с възгласи и ръкопляскане. Според униформените акцията им била незаконна

  • 91 см снежна покривка в САЩ

    Силна снежна буря премина през централните и северните части на САЩ при нетипични за сезона ниски температури през уикенда (ВИДЕО)

  • Американският разрушител „Портър“ навлезе в Черно море

    Американският разрушител „Портър“ навлезе в Черно море. Разрушителят е въоръжен с управляеми ракети. За това съобщи Руският национален център за контрол на отбраната, цитиран от БНР.

Оставете коментар