Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Путин и Меркел обсъждат по телефона Сирия и световните финанси

Путин и Меркел обсъждат по телефона Сирия и световните финанси

Руският президент информирал германския канцлер за договорената с Турция зона за деескалация в Идлиб.

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия и Ангела Меркел са обсъдили по телефона ситуацията в Сирия, съобщи ТАСС. Инициативата за разговора дошла от Берлин, уточнява агенцията, като цитира официалния сайт на Кремъл.

Беше обсъдено регулирането на конфликта в Сирия. Президентът на Русия информира за руско-турските договорености за постигане на стабилност в Идлиб и формиране на зона за деескалация, пише Кремлин.ру. 
Потвърдена била нагласата и на двете страни за по-нататъчно урегулиране на вътрешноукраинския конфликт в това число и в рамките на „норманския формат“. Владимир Путин изразил загриженост за ситуацията след убийството на президента на Приднепровската република Александър Захарченко.

Двамата лидери обсъдили и световните финансови пазари. Според пресслужбата на Кремъл станало дума и за преодоляване на негативните явления в тази сфера.

„В хода на разговора са засегнати някои въпроси, касаещи се до преодоляването на негативните тенденции на световните финансови пазари“, се казва в съобщението на Кремъл.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар