Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

Младен Маринов стана вътрешен министър, депутатите освободиха Валентин Радев

Младен Маринов стана вътрешен министър, депутатите освободиха Валентин Радев

Президентът Радев: "Просто е парадоксално премиерът да маха министъра на вътрешните работи заради "мърлявата работа на полицията", а по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар, който е предложен за министър".

Депутатите освободиха Валентин Радев като министър на вътрешните работи и избраха Младен Маринов за поста.

„За“ избирането на Младен Маринов на гласуваха 126 народни представители, „против“ бяха 90.

Именно предложението на Маринов забави гласуването на министерските оставки със седмица. Президентът Румен Радев не подписа указа с мотив, че не е спазена съгласувателната процедура. Забавянето на указа породи напрежение между държавния глава и управляващите.

По-рано днес президентът отказа да даде оценка на кандидатурите за нови министри, преди те да бъдат избрани, но повтори тезата си за кандидатурата на Младен Маринов за вътрешен министър: "Просто е парадоксално премиерът да маха министъра на вътрешните работи заради "мърлявата работа на полицията", а по закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар, който е предложен за министър".

Младен Маринов е роден е на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършва Академията на МВР през 1991 г. През 1997 г. получава магистърска степен от Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР. През 2005 г. се дипломира по специалност право в Юридическия Факултет при УНСС. На работа в МВР е от 1991 г. През 1997 е назначен на офицерска длъжност в отдел „Охранителна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи, а от юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР. С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар