Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Бойко Борисов отново с нападки: предложи на президента да си направи партия, да излезе на избори или да оглави БСП

Бойко Борисов отново с нападки: предложи на президента да си направи партия, да излезе на избори или да оглави БСП

Брекзит е по-важен от Унгария, смята премиерът

„Президентът Радев най-сетне да си направи партията или да оглави БСП, да излезе на избори, да си подреди министри и да управлява.” Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Залцбург във връзка с коментара на президента  за новия министър Младен Маринов.

Борисов заяви: „Отговорността се понася от тези, които са избрани да управляват. Като дойдат избори, ще изберат него, друг или трети и той ще назначи необходимия министър. Ние така сме преценили в коалицията, тези хора сме предложили и мисля, че се справят добре. Ще се справят и по-добре. Със сигурност може да има и по-добри кандидатури. Всеки ден ние биваме подлагани под критика. Не чухме нищо за БСП, за "Ролс-Ройс"-ите. Ние в България явно повече се вълнуваме за Унгария, без да има тема за нея, а тук разглеждаме Брекзит“, каза той.

Според премиерът Борисов темата за Брекзит, която се обсъжда в момента от европейските лидери в Залцбург, е по-важна, тъй като във Великобритания има много българи и те трябва да бъдат защитени. Вместо това, в България сме си говорели за Унгария и дали ще имаме две позиции, възмути се Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар