Понеделник, 15 Юли 2019
Понеделник, 15 Юли 2019
Посланикът на САЩ Ерик Рубин на крака при ДПС. Карадайъ заговори за предсрочни избори

Посланикът на САЩ Ерик Рубин на крака при ДПС. Карадайъ заговори за предсрочни избори

Карадайъ заяви в Народното събрание, че формулата на властта е грешна, а предсрочните избори - неизбежни

"Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ вчера проведоха среща с посланика на САЩ Н.Пр. Ерик Рубин в централата на Движението за права и свободи", съобщиха от пресцентъра на партията. 

Бяха обсъдени актуални политически въпроси, както и развитието на двустранните отношения. Участниците в срещата изразиха задоволство от възможността да обменят мнения и позиции по отделни теми, както и убеждението, че такива срещи са необходими и полезни. 

Взаимното уважение и диалогът способстват за развитие на демократичните процеси и трябва да бъдат поощрявани, подчертават от централата на Движението. 

Въпреки, че среща на Ерик Рубин с ръководството на ДПС е част от регулярните му посещения в политическите центррали, тя може да бъде определена като многозначителна. От ДПС не уточняват конкретиката на разговорите, но американският посланик е този, който е пожелал на срещата да присъства и почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Напомняме, че днес при обсъждането на министерските оставки, от ДПС бяха най-остри в критиките и Мустафа Карадайъ заговори за "неизбежни предсрочни избори":

Във време, когато обществото има нужда от промяна и адекватни държавнически решения, сме принудени да се занимаваме с министерски оставки с цел запазване на властта, тоест с отлагане на неизбежното“, каза Карадайъ днес от трибуната на Народното събрание. „Не чухте предупреждението ни да съставите правителство, за да осъществите собствената си програма за управление“, посочи той. „Противопоставихте български граждани, дадохте власт на национализма и популизма. Възприехте ги и ги превърнахте в своя кауза“, обяви председателят на ПГ на ДПС. 

„Разрушихте и малкото останало доверие в институциите и с това предизвикахте криза на държавността. Тя е може би най-тежката не само в новата история на България“, посочи Мустафа Карадайъ. „Днес трябваше да отговорим на въпросите как да спрем войната по пътищата и агресията, как да подобрим живота на българите, какво да се предприеме по преговорите за Многогодишната финансова рамка“, обясни той. „Няма да чуем отговорите на важните въпроси от правителството, няма да дочакаме решението на проблемите на българите от това правителство“, обяви Карадайъ и уточни, че формулата на властта е грешна. „Предсрочните избори са неизбежни. Нито оставки, нито предсрочните избори сами по себе си са решение“, каза още председателят на ДПС в Народното събрание.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар