Вторник, 18 Декември 2018
Вторник, 18 Декември 2018

Юнкер променя курса – отказващите бежанци трябва да плащат

Юнкер променя курса – отказващите бежанци трябва да плащат

Ако започнем да говорим за това колко струва един човек, това ще бъде позор, отговори му премиерът на Люксембург Ксавие Бетел.

Лидерите на Европейския съюз не успяха да постигнат значим напредък в изглаждането на различията си по въпросите на миграцията по време на проведените късно в сряда разговори в австрийския град Залцбург.

Шефът на Европейската комисия - Жан-Клод Юнкер изрази неудовлетворение относно разговорите по време на срещата. Пристигайки на вечерята, Юнкер загатна промяна на курса относно политиката на ЕС спрямо мигрантите и начина, по който те трябва да бъдат приемани и разпределяни между страните членки.

Той призова за солидарност в Европа, като добави, че тези всички страни от ЕС трябва да приемат поне определен брой мигранти, а онези които отказват или не могат да приемат бежанци, трябва да споделят това бреме по други начини Това изказване бе насочено към източноевропейските страни членки, които очевидно според Юнкер трябва да участват в решаването на въпроса и да проявят солидарност, която трябва да има финансов израз.

На тези идеи премиерът на Люксембург Ксавие Бетел реагира така: „Ако започнем да говорим за това колко струва един човек, това ще бъде позор. Говорим за хора, а не за килими“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар