Понеделник, 17 Декември 2018
Понеделник, 17 Декември 2018

Цецка Цачева ще криминализира нелегалното производство на цигари

Цецка Цачева ще криминализира нелегалното производство на цигари

До края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни за проследяване срещу бягство

 

След вчерашното изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, че „в момента няма наказание за производство на стоки без бандерол. Има за продажба и за държане. Законът не предвижда наказуемост за самото производство", в Министерство на правосъдието ще бъде сформирана работна група за криминализиране на нелегалното производство на цигари. 

Във връзка с предложението на Сотир Цацаров за криминализиране на нелегалното производство на цигари, в Министерство на правосъдието ще бъде сформирана работна група, която ще включва съдии, прокурори, адвокати, неправителствени организации, съобщи пред журналисти министърът на правосъдието Цецка Цачева.

„Един от приоритетите по изпълнение на актуализираната стратегия в съдебната система е именно реформа в наказателната политика. В Министерството на правосъдието се изпълнява проект по ОП „Добро управление“, в което се анализира необходимостта от изцяло нов Наказателен кодекс“, заяви още тя.

Министърът на правосъдието съобщи още, че до края на годината ще бъдат въведени първите електронни гривни за проследяване срещу бягство от правосъдието. Първите 250 устройства ще бъдат поставени на хора, лишени от свобода, работещи на външни обекти, такива, които са в отпуск и в някои от затворите. Цачева беше категорична, че те не са достатъчни, но ще бъдат наблюдавани как ще заработят в практиката.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар