Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Спрягат две имена за поста главен секретар на МВР

Спрягат две имена за поста главен секретар на МВР

Премиерът ще чака одобрението на президента

Бившият вътрешен министър Валентин Радев открехна завесата кой ще оглави професионалното ръководство в МВР. Имената са две – Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов. Новият вътрешен министър не пожела да потвърди, а премиерът заяви, че този път ще чакат одобрението на президента преди да обявят избраника си, съобщи Нова ТВ.

Засега постът главен секретар на МВР в следващите два месеца ще бъде зает от зам.-главния секретар на ведомството Георги Арабаджиев. За втори път той поема този пост, след като беше отстранен Георги Костов.

Докато не се сондира мнението в президентството, име на нов главен секретар няма да се казва, обясни премиерът. Понеже системата имала нужда от спокойствие, Бойко Борисов каза, че щял да чака президента и неговото „да”.

 „Човекът или хората, които ще му предложа като варианти, ръководят големи структури и не би трябвало никоя от тях да пробуксува, ако бъде отказано съгласуването”, обясни Борисов.

С такова буксуване в съгласуването беше назначен Младен Маринов за министър, а президентът не спести критиките си към назначението.

 „Премиерът маха министър на вътрешните работи заради мърлявата, както той се изрази, работа на полицията. По закон тази мърлява работа се планира, организира, ръководи и контролира от главния секретар на МВР, който съответно заради тази мърлява работа се предлага за министър”, заяви Румен Радев.

Междувременно първата професионална среща на Младен Маринов беше със синдикатите. Те му дадоха време, за да се адаптира към новата позиция. Младен Маринов няма да получи 100 дни толеранс, но засега няма и опасност от полицейски протести.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Румен Радев проведе среща с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук

    Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете държави са готови да подкрепят инициативите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които проведоха среща днес в Токио. Двамата представляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито

  • Премиерът Борисов открива завод за фарове на "Мерцедес"

    "Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина", посочи бе Борисов (ВИДЕО)

  • Румен Радев в Токио: Успешното ни партньорство с корпорация „Мейджи“ е пример за японските инвеститори

    „Мейджи“ е един от лидерите в производството и продажбата на мляко и млечни продукти, сладкарски и захарни изделия в Япония и има 30 завода в различни части на страната. От 45 години компанията произвежда и продава кисело мляко с марката “Българско кисело мляко Мейджи” в Япония по лиценз и с подкрепата на страната ни. Пет изследователски института за проучване и разработка на храни и хранителни диети функционират към корпорацията и по думите на президента Радев установяването на активно партньорство в тези области е в интерес и на двете страни

Оставете коментар