Сряда, 19 Декември 2018
Сряда, 19 Декември 2018

Трайчо Трайков не получил отсрочка, за да докаже доходите си

Трайчо Трайков не получил отсрочка, за да докаже доходите си

Съдът вече запорира имущество на бившия министър.

Няма да има отсрочка за налагането на запор върху имуществото на Трайчо Трайков, бивш енергиен министър, а сега общински съветник в СОС.

Това обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от Пламен Георгиев.

Пред БНР той заяви, че молбата на Трайков да получи отсрочка, за да представи документи, с които да докаже законността на доходите си, няма да бъде удовлетворена.

"Законът не позволява, изтъкна Георгиев. - Комисията обаче няма да откаже да ги приеме и извън определените в закона срокове."

Искането за запора дойде именно от КПКОНПИ. На 25 септември то бе удовлетворено от Софийския градски съд. Комисията твърди, че е открила несъответствие между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лв. Твърдението бе посрещнато с недоумение от бившия министър. Той заяви, че не знае кои негови доходи Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество намира за незаконни и в какво точно го обвиняват.

На 25 септември СГС запорира половин апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика. Трайков имаше 14-дневен срок, за да докаже произхода на средствата си пред КПКОНПИ.

Днес председателят ѝ заяви, че комуникацията с бившия финансов министър Симеон Дянков вървяла "активно". След като разбрал от медиите, че го търсят, за да проверяват имуществото му, Дянков се свързал с инспекторите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар