Четвъртък, 18 Април 2019
Четвъртък, 18 Април 2019
Нинова към Камарата на строителите: Моделът в строителството се нуждае от коренна промяна

Нинова към Камарата на строителите: Моделът в строителството се нуждае от коренна промяна

Ще има правила, еднакви за всички- без рекет, натиск, изнудване и рушвети, заяви лидерът нао БСП след срещата с ръководството на организацията.

"Камарата на строителите има нашата пълна подкрепа за развитието на българската икономика и българските фирми. Готови сме да обсъдим и внесем в Народното събрание разумните предложения за поправки в Закона за обществените поръчки. Искаме гаранции за увеличаване на заплатите на работниците."

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова след среща с представители на КСБ. Тя добави, че БСП иска да смени модела, наложен, включително и в строителството.  "Модел, в който се нарушават всякакви закони и правила, и един човек определя- кой да влиза и кой да излиза от обществена поръчка. Модел, в който строителният бранш е принуден да връща пари от обществени поръчки, за да си спечели благоволението на управляващите, трябва да бъде сменен веднъж завинаги", коментира Нинова. 

Лидерът на левицата каза още, че БСП е готова,  с всички сили, да помогне за осигуряване на кадрите в строителството, защото има остър кадрови проблем. "Затова с политики ще подпомогнем фирмите, за да обучават кадри. От наша страна, браншът има и гаранции, че когато БСП управлява, ще има правила, еднакви за всички, няма да има привилегировани фирми, близки до властта, няма да им се извиват ръцете да плащат комисионни и рушвети", заяви Нинова .  Тя бе категорична, че няма да бъде изземван бизнесът на една фирма за сметка на друга и няма да има промяна на правилата в движение. "Ако искате да кърпим модела и системата, няма да намерим решение за икономиката, за вас и държавата. Моделът се нуждае от коренна промяна. Ще има правила, еднакви за всички- без рекет, натиск, изнудване и рушвети. Ако искате заедно да променим този модел, ние сме насреща", завърши Корнелия Нинова

Илиян Терзиев: Надяваме се, че в лицето на БСП винаги ще имаме наш поддръжник и съюзник

"Камарата на строителите в България иска да осигури спокойствието в бранша. Апелирахме да се спре с некоректното говорене и използването на строителния бранш за политически цели". Това каза председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. Той добави, че Камарата има своите предложения за промени в законодателството - Закон за обществените поръчки, Закон за устройството на територията и  унифициране на тръжната документация. "Надяваме се, че в лицето на БСП, винаги ще имаме наш поддръжник и съюзник, в изпълнението на тези задачи", каза още Терзиев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар