Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Цветанов даде накъсо: Протестите създават стрес на децата

Цветанов даде накъсо: Протестите създават стрес на децата

Напрежението явно започна да се отразява на втория човек в ГЕРБ след като започна да бръщолеви пълни глупости.

Опит за провокация и политическа дестабилизация съзря във вчерашните мащабни протести срещу високите цени на горивата и лошите условия на живот в България зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той се оказа разтревожен за семействата с деца, които са били възпрепятствани да се приберат у дома заради блокирането на пътища, което създавало стрес на децата.

"В немалко от случаите имаше доста провокация на вчерашните протести и се целеше сблъсък между тези, които искаха да се приберат, и тези, които искаха да блокират пътната инфраструктура", заяви Цветанов след заседание на коалиционния съвет на управляващите в Министерски съвет по повод протестите.

"Протестът е част от формата на демократичните процеси. На днешния коалиционен съвет имахме възможност да говорим всеобхватно за всичко случващо се в държавата и за доста от тенденциозните подходи, които някои организират, за да дестабилизират страната", каза още бившият вътрешен министър.

"Всеки е в правото си да изразява своето мнение, стига да не нарушава законовите разпоредби и да не нарушаваме правата на всички граждани. Във вчерашния ден имаше много семейства, които се прибираха с децата си и трябваше да бъдат блокирани в продължение на няколко часа, без да бъдат информирани и да могат да предприемат необходимите действия да се изтеглят в по-ранните часове и да не създават стрес за децата си. В немалко от случаите имаше доста провокация и се целеше сблъсък между тези, които искаха да се приберат, и тези, които искаха да блокират пътната инфраструктура", коментира Цветанов. По думите му българските граждани са достатъчно интелигентни, за да разберат кой би искал да има политическо сътресение и политическа криза.

"С информираността на българските граждани и това, което правим като политики, всеки може да избере – дали да имаме политическа криза и хаос, или да имаме стабилност", подчерта Цветан Цветанов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар