Неделя, 15 Декември 2019

ndt banner2

Неделя, 15 Декември 2019
Нинова във Видин: Управлява ни самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка

Нинова във Видин: Управлява ни самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка

Е, сега чакам Борисов да нареди на депутатите си да подкрепят нашето предложение да си замразим заплатите. Три пъти поставям въпроса в парламента.Три пъти ме очернят отгоре до долу.

Корнелия Нинова

Фейсбук

Намираме се в най-бедния регион на страната - Северозападна България. Намираме се и на прага на приемане на уж"най-социалния бюджет" на Борисов.

Искам да ви попитам вас, тук в залата, с какво този бюджет ще подобри живота ви? Виждам младо семейство - правителството на Борисов замрази обезщетението за отглеждане на детето ви между една и две години.

Отвън видях пушачи - ГЕРБ и Обединени патриоти решиха от първи януари да ви се увеличи акцизът. Сигурно много от вас са дошли на срещата със стари коли - Борисов иска да плащате нов данък.

На вас пенсионери - увеличение на пенсиите чак от 1.07. 2019 с 5%, когато вече всички цени ще са го “изяли”.

Това заявих във Видин на среща с граждани.

Как този бюджет ще помогне да не фалира болницата в Белоградчик или да се ремонтират пътищата в община Брегово. Никак. Но ще ви кажа как този бюджет ще помогне на "социално слабата” политическа класа.

И как никой не иска да си мръдне пръста да променим една несправедливост.

Нашите заплати и догодина ще растат автоматично с ръста на средната за страната.

Слушам сутринта премиера Борисов да казва какъв популизъм било да се замразят заплатите на министрите му, неговата, на депутати, на президент, омбудсман и конституционни съдии. Притиснат от водещия, най -накрая, с половин уста, Борисов каза, че ще го направят.

Е, сега го чакам да нареди на депутатите си да подкрепят нашето предложение да си замразим заплатите.

Три пъти поставям въпроса в парламента.

Три пъти ме очернят отгоре до долу.

Депутатите от БСП внеслохме законодателно предложение. В отговор управляващите извадиха от девет кладенеца вода и не, та не. Политиците трябвало да получават високи заплати, за да не са корумпирани. Откога заплата се плаща не за труд, а заради подкупи? В коя икономическа теория го пише това?

Премиерът държи на думата си, никога не се отмята , загрижен е за народа и за справедливостта, и затова всеки ден ще го питам кога ще нареди на Цветанов депутатите от ГЕРБ да изпълнят искането на БСП и да си замразим заплатите. Този пример е част от модела на прехода, чиято смяна искаме с "Визия за България".

Самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка, която щом се добере до властта започва да се интересува преди всичко за собственото си благополучие и облаги,а не за вашите тегоби.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner