Четвъртък, 12 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 12 Декември 2019
Мустафа Карадайъ: Най-големият враг на патриотизма е национализмът!

Мустафа Карадайъ: Най-големият враг на патриотизма е национализмът!

Или отстраняване на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позор за обществото, повтори старата си позиция той.

Най-големият враг на патриотизма е национализмът!

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадаъй пред журналисти в парламента във връзка с коментар на народния представител от НФСБ Петър Петров, който предложи децата с увреждания да бъдат настанени в домове, за да може майките им да работят.

„По тази тема не мога да кажа нищо ново като позиция на ДПС. Всички са запознати с нашата декларация от 24 октомври. В нея ясно казахме, че никакви извинения вече не вършат работа. Нещо повече – ние определихме ситуацията като воденичен камък не само на шията на ГЕРБ, а и на цялата страна“, каза Карадайъ, цитиран от "Фокус".

Лидерът на ДПС посочи, че позицията на движението е - отговорност за структурата и състава на един кабинет носи премиерът.

„Нашата позиция е или отстраняваме един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за цялото общество. В тази връзка, включително и изявленията от вчера, мога да кажа, че най-големият враг на патриотизма е национализмът“, заяви Карадайъ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner