Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
Корнелия Нинова: Внасяме 30 000 подписа на пенсионери за преизчисляване на пенсиите

Корнелия Нинова: Внасяме 30 000 подписа на пенсионери за преизчисляване на пенсиите

Подписката на Съюза на пенсионерите е подкрепена и от млади хора, изтъква лидерът на БСП.

„Внасяме 30 000 подписа в Народното събрание, събрани от „Съюз на пенсионерите – Хасково”, от цялата страна с искане за преизчисляване на пенсиите с новия средно осигурителен доход за 2017 г.”

Това каза председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова след среща с представителите на сдружението. Тя добави, че подписката продължава, а досега е подкрепена и от млади хора.

„Отдавна настояваме всички пенсии да бъдат преизчислени. Затова внесохме предложения в бюджета, между първо и второ четене, за преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен доход за 2013 г.”, добави Нинова. Тя каза, че това ще струва на бюджета 800 млн. лв. и левицата е посочила от къде ще дойдат тези пари. „Провеждаме тази политика години наред, защото възрастните хора са най-ощетените в страната. Цените на ток, парно, вода и продукти растат нагоре, а пенсиите ще бъдат осъвременени само по швейцарско правило и то от първи юли догодина, когато увеличението ще бъде изядено от инфлацията”, коментира лидерът на БСП. Тя заяви, че левицата ще настоява за преизчисляването и добави, че се радва, че зад гърба си БСП има такава подкрепа. 

Представителите на сдружението обясниха, че хора от цялата страна са се включили в подписката, с надежда нещо да се промени в мизерното съществуване на пенсионерите. „Надяваме се да постигнем увеличение на пенсиите, за да имаме по-достоен живот”, казаха още те.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар