БСП: Да се проверят публикации за апартаменти на Атанасова, Добрев, Велчев и Тодоров от ГЕРБ

БСП: Да се проверят публикации за апартаменти на Атанасова, Добрев, Велчев и Тодоров от ГЕРБ

"Такъв е законът. Така са го написали управляващите от ГЕРБ. Нека да се сезират и да проверят за какво иде реч,“ заяви народният представител.

Внасяме искане с настояване КПКОНПИ да се сезира и да провери публикациите в медиите по отношение на апартаментите на Десислава Атанасова, Делян Добрев, Красимир Велчев и вече бившият народен представител Антон Тодоров. Това каза пред журналисти в парламента секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

„Искането до КПКОНПИ е свързано с това, че за сигнал се считат и медийни публикации по отношение на корупция или конфликт на интереси. Такива публикации имаше по отношение на финансовия министър Владислав Горанов“, посочи той. 

„Комисията да провери какво е основанието за придобиването на апартаментите им. Имат ли, нямат ли наем“, коментира Филип Попов. „Публикации имаше и в централни медии и телевизии", уточни той. 

Попитан, ако излезе, че това е фалшива новина, как ще процедира БСП, Попов посочи: „Искаме Комисията да провери фалшива новина ли е или не. Такъв е законът. Така са го написали управляващите от ГЕРБ. Нека да се сезират и да проверят за какво иде реч“. 

„Обвиненията, които съществуват в медиите, са сериозни, по отношение на корупция и конфликт на интереси. Работа на Комисията е да провери“, заяви депутатът. 

„Това е сигнал, а не обвинение. Не е нещо преднамерено. Нека се провери сигналът“, каза още Филип Попов.

Оставете коментар