Неделя, 19 Май 2019
Неделя, 19 Май 2019
Китай потвърди: Ще направим, каквото поиска Тръмп незабавно

Китай потвърди: Ще направим, каквото поиска Тръмп незабавно

Китай ще приложи "незабавно" търговските мерки, за които се  е споразумял със САЩ на срещата между президентите Доналд  Тръмп и Си Цзинпин, обяви днес говорителят на китайското  търговско министерство Гао Фън, цитиран от световните агенции.

Китай ще приложи незабавно мерките, които бяха договорени между двете страни в областта на земеделските продукти, енергетиката, автомобилостроенето и други специфични стоки, заяви пред журналисти Гао Фън пет дни след преговорите в края на срещата на високо равнище на Г-20 в Буенос Айрес между Тръм и Си Цзинпин.

Гао Фън припомни, че за отмяната на по-високите мита, въведени от търговското министерство на САЩ, вече има надеждна основа, гарантирана от консенсуса, който по-рано бе постигнат между китайския държавен глава и американския му колега в аржентинската столица.

В събота лидерите на Китай и САЩ се споразумяха да разсеят напрежението в двустранните търговски отношения, предизвикано от противоречията им.

Официалните преговори по този въпрос трябва да започнат на 1 януари 2019 година и ще продължат 90 дни. Ако за това време не бъде намерен изход от създалата се ситуация, Вашингтон се закани да повиши вече въведените мита от 10 на сто за редица китайски стоки до 25 на сто.

Свързани статии (по етикет)

  • САЩ подари 70 бойни хеликоптера на Гърция

    В пристанището на Волос пристигнаха предоставените от САЩ на Гърция 70 ударно-разузнавателни хеликоптера OH-58D Kiowa Warrior и един транспортен хеликоптер CH - 47 Chinook, съобщи телевизия Скай.

  • В Мисури също забраниха абортите

    За документа гласуваха 24 сенатори от щата, 10 бяха против

  • Huawei: Указът на Тръмп е незаконен

    Китайският телекомуникационен гигант Хуавей (Huawei) заяви, че указът на президента на САЩ Доналд Тръмп, с който се въвежда извънредно положение за защита на информационно-комуникационната инфраструктура на САЩ от чуждестранни заплахи, е посегателство срещу неговите законни права. 

Оставете коментар