Понеделник, 18 Март 2019
Понеделник, 18 Март 2019
Ето кога ще стане ясно дали Николай Бареков ще се кандидатира за евроизборите! Европедутатът категорично се разграничи от ВМРО и НФСБ и им нанесе тежък удар!

Ето кога ще стане ясно дали Николай Бареков ще се кандидатира за евроизборите! Европедутатът категорично се разграничи от ВМРО и НФСБ и им нанесе тежък удар!

Другата седмица в Страсбург ще вземем решение дали ще се кандидатирам на Европейските избори следващата година. 

Именно там ще се проведе изнесеното заседание на ръководството на "Презареди България - ББЦ. След като решението бъде взето, то ще бъде съгласувано с Алианса на консерваторите. Това заяви Николай Бареков в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се излъчва всяка събота от ‪10:30‬ часа на живо по телевизия "Евроком".

Евродепутатът подчерта, че ако влиза в битката, то то ще е от името на "Обединени консерватори". По повод инсинуациите на спонсорирания от олигарси сайт "Медиапул", че Бареков търгува обединение на консерваторите у нас за членство в АКРЕ, той заяви в прав текст, че това не е "търговия", а изискване. Думите си той аргументира с факта, че държави като САЩ и Полша членуват а Алианса с по една партия и няма как малка като България държава да бъде представлявана във формацията от пет или шест партии. Всички нови членства на български партии ще се случват много трудно и бавно, убеден е той. Поради тази причина в името на обединението Бареков обяви, че е готов да оттегли членството на партията си, за да даде път на във формацията на един обединен консервативен блок, който дълги години да определя политиките в България и да брани и налага консервативните ценности.

Бареков сподели, че дори съпредседателят на Групата на консерваторите и реформистите в Европейския парламент Решард Легутко е заявил, че няма време и в най-скоро време българските консерватори трябва да обявят обединението си и да излъчат листа за предстоящия евровот.

Водещите показаха материал, в който президента Румен Радев извади коза със скандала с костинбродските фалшиви бюлетини - 400 хиляди на брой. Почувствах се реабилитиран, защото най-после сериозен политик да потвърди разследването с думите си и то в най-тежкото политическо предаване “Панорама”, излъчвано по БНТ, каза Бареков. в прав текст реабилитира Бареков и неговата роля в "Костинбродската афера" в предаването "Панорама". В тази връзка Бареков бе категоричен, че няма да напусне политиката, докато не постигне една от основните си цели, а именно въвеждане на машинно гласуване, за да се избегнат подобни манипулации и правото на глас и избор на българите да не бъде отнемано.

Бареков сподели, че платформата "Обединени консерватори" е измислена от него и от неговия екип и първите хора, към които са се обърнали с покана, са техните коалиционни партньори от КП “България без цензура", която през 2014-а излъчи двама евродепутати. Няма как "Обединени консерватори" да отправят покани към НФСБ и ВМРО, тъй като там по думите са били погазени основни ценности. Всички останали политически партии, включително "Атака", ще получат покани, увери евродепутатът.

По думите му думата "патриотизъм" е омаскарена и това е причината в името на коалицията тя да не съществува. Консерватизмът се уповава на четири основни закона, изтъкна евродепутът. Това са свобода, солидарност, справедливост и семейство."Обединени патриоти" по никакъв начин не отговарят на ценностите на консерватизма и не споделят неговите идеи, категоричен е Бареков.

Когато тази формация влезе в управлението на България ние достигнахме критично дъно в класациите по свобода на словото. ПатрЕотите излъгаха пенсионерите, нарушавайки празните си обещания, а за справедливост трудно можем да говорим, след като българското правосъдие е "в калта", олигарсите държат съдебната система и същите политически формации (б.р. Обединени патриоти), са забъркани в най - долната афера, а именно търговията с български гражданства, заяви още той. В тази връзка Бареков подчерта, че една от основните точки в програмата на бъдещата формация е да се подаде ръка на бизнеса в лицето обаче на предприемачите, а не на олигарсите, които по думите могат да си купят цял български съд, а някои от тях и психиатрична експертиза, която да ги ги изкара психично болни, с цел да спечелят дадено дело.

Относно семейните ценности, които изповядва консерватизмът, патриотите също са в разрез, пример за това е обявената война на майките на деца с увреждания, подчерта той. БиНюз припомня, че ББЦ излезе с обща програма, която бе ограбена от патриотите, но неосъществена. Основни точки в нея бяха: образователен ценз, образовано майчинство, трудово образователна повинност и таблети за учениците.

Макар да откраднаха идеите на ББЦ, патриотите не спазиха плагиатстваните обещания и с тези лъжи разкъсаха думата "патриотизъм", заяви Бареков.

Евродепутатът заключи с признание, че през 2014-а година е бил готов да се оттегли от политиката окончателно, след атаката на ГЕРБ към него. Тогава е било налице предложение да бъде подписан предизборен пакт, с 12 процента за ББЦ и 42 процента за ГЕРБ, но предложението е било отхвърлено от ГЕРБ, под претекста, че ГЕРБ не желае да подписва споразумения с никого. Малко по- късно след задкулисна договорка с ДПС, същите влязоха "през задния вход" в политиката, припомни той. 

Бареков показа, че не е злопаметен и чувството му за справедливост към народа го води и официално в предаването подаде ръка на пермиера Борисов и заяви, че основният стремеж е да бъде обединен българския консерватизъм в ЕП, което по думите му ще даде повече власт на ЕП.

Свързани статии (по етикет)

 • Димитър Манолов: Синдикатите трябва да присъстват повече в бъдещето на Европа

  Лидерът на КТ "Подкрепа" пожела да има повече синдикални представители в европарламента, за да може обикновените хора и работниците да се чувстват представени в европейския процес

 • Елена Йончева ще е водач на листата на БСП за европейските избори

  Пленумът на левицата отхвърли предложението на Сергей Станишев и Елена Йончева да се гласуват заедно първото и второто място в евролистата.

  Нинова заяви, че Станишев няма място в листата на БСП за евроизборите.

   

  Елена Йончева е водачът на листата на БСП за европейските избори. Това реши пленумът на социалистите след тайно гласуване. Резултатите още не са официално обявени. По неофициална информация за Елена Йончева са гласували 95 от членовете на пленума, а 75 са подкрепили президента на ПЕС Сергей Станишев.

  Преди да започне тайното гласуване лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че мястото на Сергей Станишев въобще не е в листите за евроизборите.

  В словото си пред пленума (вж ТУК), Нинова определи Елена Йончева като „лице на борбата за справедливост”.

 • Николай Бареков се извини на всички избиратели на ББЦ

  Във видеообръщение той уточнява, че Джамбазки е бил „псевдокоалиционен партньор от името партията ВМРО”

Оставете коментар