Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
АБВ имат амбиция да се явят на предстоящите избори сами

АБВ имат амбиция да се явят на предстоящите избори сами

Това коментира лидерът на партията Румен Петков. Въпреки това се водят разговори с други политически сили, а интерес проявяват и неправителствени организации.

Амбицията на АБВ е да стигне до гражданите с конкретни политики, а евродепутатите, които излъчат, да имат за кауза България. Още от политическите цели представи лидерът на партията Румен Петков: "Имаме самочувствието, че като политическа партия предлагаме много силен нов социален договор с гражданите и имаме основание да търсим собствената си реализация. Имаме активен диалог с други политически сили, интерес проявяват неправителствени организации. Мисля, че не е назрял моментът, в който трябва да финализираме разговори за структуриране на формат, в който да участваме. Имаме готовността да участваме сами".
 
На този етап основната задача е мобилизацията на структурите: "Действително структурирането, кандидатска листа, симпатизанти, членове, застъпници, които да ни дадат възможността да стигнем до широката общественост. За нас е важното да проведем дебат по политиката, защото от този дебат се бяга повече от 10 години."
 
От АБВ не си поставят за цел конкретна бройка евродепутати, които да вкарат в парламента: "Не сме привърженици на стремежа на кило. Нашата амбиция е да направим силна кампания и да вкараме евродепутати, за които България, българщината и българския интерес са кауза".  
 
Петков предупреди, че ако не се стигне до нов социален договор, проблемите ще съсипят държавата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар