Петък, 19 Юли 2019
Петък, 19 Юли 2019
Валери Симеонов поиска нов конкурс за изтребители

Валери Симеонов поиска нов конкурс за изтребители

Процедурата по избор на бойни самолети за авиацията ни да бъде прекратена и да се проведе нов конкурс.

За това призова бившият вицепремиер и лидер на Националния фронт за спасения на България Валери Симеонов в предаването "Свободна зона" в ефира на телевизия Европа.

Той бе категоричен, че изразява лично становище, защото НФСБ не е взимал подобни решения.

"Този конкурс трябва да бъде прекратен и да се обяви нов, което пак е жест към американската страна", смята бившият вицепремиер. И обяснява защо: "Дава им се възможност да вземат решение на най-високо ниво и да предоставят изискваната информация - вариант 1, и вариант 2 - да не участват. Тяхно право!"

Валери Симеонов коментира и това, че окончателното решение трябва да вземе парламента. Според него така ще може "колективната безотговорност да си каже думата".

Симеонов коментира още, че решението дали Обединени патриоти ще се явят с единна листа на европейските избори ще бъде взето на предстоящия коалиционен съвет на формацията.

Свързани статии (по етикет)

 • Каракачанов: Не приемам никакви упреци от никого срещу военното ръководство за F-16

  Не трябва да хвърляме сянка на съмнение върху военното ръководство на Министерство на отбраната за F-16. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти по повод за F-16, предаде репортер на Агенция "Фокус"

 • Борисов: Аз настоях да платим веднага за F-16! Омръзна ми три пъти да плащам борчовете на предишните

  "Знаете, че САЩ не отстъпват от искането за отбрана да отиват минимум 2% от бюджета. Това е само началото на превъоражаването на нашите военно-въздушни сили. Аз настоях да си платим веднага. Взехме възможно най-добрия самолет, който значително подобрява нашите възможности. Също много спекулации чухме едва ли не, че ако няма 12, а са 9 ракети, се намалява боеспособността. Нищо подобно! Аз настоях да платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идвам в управлението, да плащам борчовете на тези, които са се пазарили"

  Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с посланиците и постоянните представители на България в чужбина, предаде репортер на Агенция „Фокус“

 • Николай Цонков: Управляващите се провалиха в преговорите за изтребителите

  Социалистът подчерта, че плащаме за самолет, който има голям потенциал, но пакетът от способности, който получаваме, не е пълен

Оставете коментар