Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Парламентът започва работа

Парламентът започва работа

Парламентът започва работа днес. Това е шестата сесия на 44-ото Народно събрание. 

Съгласно Правилника за организацията и дейността на парламента сесията се открива с химна на Република България и този на Европейския съюз.

Веднага след началото на заседанието всички парламентарно представени сили ще излязат с декларации за приоритетите си през новия политически сезон. Проектопрограмата предвижда депутатите да се занимаят с промените в Закона за животновъдството на първо четене.

С внесените промени се цели синхронизиране с Европейското законодателство. Основен акцент в проекта са промените, свързани с условията и реда за признаване на развъдните организации, както и за одобряване на развъдните програми.

След изчерпване на законодателната част ще започне и първият за 2019 г. петъчен парламентарен контрол. В него участие ще вземат шестима министри от кабинета „Борисов“ 3. На депутатски питания ще отговарят вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на околната среда и водите Нено Димов, на здравеопазването Кирил Ананиев, на образованието Красимир Вълчев и на енергетиката Теменужка Петкова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар