Понеделник, 25 Март 2019
Понеделник, 25 Март 2019
Опозицията в Македония поиска оставката на правителството

Опозицията в Македония поиска оставката на правителството

Късно снощи Македонският парламент гласува конституционните промени и окончателно името на съседката ни става Северна Македония с един глас над необходимите 80 гласа.

Три дни гласуването и резултатите от него бяха под въпрос, заради изискването то да се осъществи с 2/3 мнозинство, което премиерът Заев успя да осъществи след трудни преговори.

От опозицията поискаха оставка на правителството и предсрочни избори, а протестиращите пред парламента - президентът да не подпише указа за промените.

В Македония вече получиха поздравления за решението, а днес премиерът Зоран Заев се очаква да даде пресконференция.

Свързани статии (по етикет)

 • Зам.-министър Десислава Ахладова ще замества Цачева

  Ахладова ще е на поста, докато Народното събрание гласува оставката на Цецка Цачева.

 • БСП поиска оставката на Цветан Цветанов

  Елена Йончева: Борисов е загрижен от къде идват атаките, а не за корупцията.

  "Настояваме не само за оставката на Цветан Цветанов, но и за неговото напускане на българската политика, защото  проблемът с апартаментите на властта не е само в това, че закупени на цени няколко пъти по-ниски от пазарните". Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евроизборите Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП. Тя припомни, че преди няколко дни Българската стопанска камара излезе с информация, че 42% от приетите закони минават през "задния вход", т.е. те обслужват частни интереси, частни фирми. Тя посочи, че  през януари 2017 г. ГЕРБ  са вкарали лобистки промени в ЗУТ, които дават възможност на една фирма, вместо да построи 8 етажен блок, да построи 35 етажен. „Поправката „Артекс“ на ЗУТ е внесена от депутати от ГЕРБ. Тя е гласувана от всички депутати от управляващата партия. Тези, които са я внесли  са знаели за какво е. Става дума за лобистки закон, който внесен за конкретна фирма", каза още народният представител.

   

 • Демонстрантите в Сърбия поискаха оставката на президента Александър Вучич

  В случай, че властите не изпълнят тези искания протестиращите заплашиха с да пристъпят към решителни действия

Оставете коментар