Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Соломон Паси: Британците са дрогирани и халюцинират за Брекзит

Соломон Паси: Британците са дрогирани и халюцинират за Брекзит

На британците им беше даден наркотик, който предизвиква халюцинации. Британците халюцинират. Мислят си, че ще полетят. Но не могат. Има и трезви, но те вече са потънали в плен на Брекзит.

Това заяви пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси. 

Брекзит и събитията във Великобритания от последните дни Паси определи като политически и икономически хаос, шекспирова трагикомедия. 

"Трябва във Великобритания да си понесат политическата отговорност, но, за жалост, ще плащат следващите поколения", заяви Паси. 

Според него Брекзит е дете на популизма. Паси припомни, че хората вече не помнят причините, довели до Втората световна война. Средната продължителност на живота в Европа в днешни дни е около 70 години, а точно толкова са минали от войната. 

Няма хора, които помнят какво стана тогава, причината и тогава беше популизъм, обърна внимание Соломон Паси и допълни, че "всички ще плащаме цената, ако не се осъзнаем навреме". 

Паси каза и че България трябва да започне да се готви за Брекзит без сделка, така че да се гарантират правата на гражданите ни на Острова, както и правата на бизнеса. В Белгия вече се предприемали такива мерки. Според него е наложително да се направи информационна кампания. 

Бившият външен министър започна участието си в сутрешния блок на БНТ с кратка анимация, пресъздаваща легендата за Хан Кубрат и неговите синове - "Съединението прави силата". 

Този завет бил актуален днес не само за България, но и за НАТО, изтъкна той. Според Соломон Паси извеждането на САЩ от евроатлантическия съюз не е проста работа. "Не е като да излезеш от ЮНЕСКО или от Парижкото споразумение. САЩ са основатели на НАТО", посочи Паси. 

Той добави и друга причина в подкрепа на тезата си - "НАТО е огромен бизнес за всички". 

Относно избора на изтребител Паси беше категоричен, че новите ни самолети трябва да са Ф-16. Въпросът не бил какви самолети да купи България, а със коя страна иска да е партньор и да прави дългосрочна политика. 

Паси не знаел за велики шведски генерали. Попита иронично и колко пъти самолетите им са участвали в битка. 

Коментарът си той завърши с цветна аналогия за разликата между Ф-16 и "Грипен". 

Представете си, че служба 112 обяви търг за многоцелева машина - хем линейка, хем пожарна, хем полицейски автомобил. Идват американците с предложение - дават всичко, 3 в 1 - и патрулка, и пожарна, и линейка. Това струва 100 единици. 
Идват и шведите и предлагат цена от 70 единици, но казват: предлагаме ви автомобил, който е само линейка, но няма дефибрилатор, ще трябва да си го закупите от американците.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар