Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Очаква се днес Борисов да разговаря и с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс

Очаква се днес Борисов да разговаря и с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс

Мюнхенската конференция по сигурността продължава и днес. В рамките на форума министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с европейския комисар по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер и с премиера на Бавария Маркус Зьодер, съобщи БНР.

Очаква се Борисов да разговаря и с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс. Премиерът не потвърди дали темата на срещата ще е закупуването на изтребители. Позицията на премиера е, че американската компания „Локхийд Мартин“, която произвежда избраните от правителството машини Ф-16, трябва да има завод за поддръжката им в България.

„Това, което говоря сега с Локхийд Мартин е за така наречената допълнителна помощ или какво още може да се изградят като ние винаги поставяме завод за ремонт на самолетите. Казвам, при положение, че се подпише договор, в България да се развие, колкото се може повече тази промишленост“, заяви премиерът в Мюнхен.

Свързани статии (по етикет)

 • Шефове на държавни агенции, банки и медии – с по-високи заплати от премиера

  Шефът на Агенция „Митници” Георги Костов е декларирал 111 040 лв. от заплати, а председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов е отчел 110 003 лв. от трудови доходи

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

 • Какви са годишните приходи на Борисов и Радев?

  83 450 лв. е сумата, която премиерът Бойко Борисов е получил от заплати през 2018 година, става ясно от декларацията му, публикувана в сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Оставете коментар