Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Дмитрий Медведев изпрати поздравително писмо по повод Националния празник на страната ни

Дмитрий Медведев изпрати поздравително писмо по повод Националния празник на страната ни

Дмитрий Медведев пристига у нас на 4 март

Министър-председателят Бойко Борисов получи поздравително писмо от председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев по повод Националния празник на страната ни и 141 години от Освобождението на България от османско иго, съобщиха от правителствената информационна служба. 

„В този знаменателен ден ние си спомняме за мъжеството на руските войни и българските опълченци, които се сражаваха на Шипка и под Плевен за свободата и независимостта на България. Техният подвиг завинаги ще остане в историята на нашите страни“, се посочва в поздравителното писмо до българския премиер.

Дмитрий Медведев изразява увереност, че активната работа на правителствата на Русия и България ще продължи да подпомага за укрепването на взаимодействието в търговско-икономическата и инвестиционната сфера и ще създаде благоприятни условия за напредъка по проекти в областта на енергетиката, инфраструктурата, промишлеността, науката и културата. 

В писмото до българския министър-председател Борисов премиерът на Руската федерация пожелава още щастие и просперитет на българския народ. 

Дмитрий Медведев пристига у нас на 4 март. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner