Събота, 29 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 29 Февруари 2020

Турция не може да стане член на ЕС

Турция не може да стане член на ЕС

Според водещият кандидат на европейските консерватори за председател на Европейската комиси Манфред Вебер Турция не може да стане член на Европейския съюз.

Турция не може да стане член на Европейския съюз, заяви Манфред Вебер, водещият кандидат на европейските консерватори за председател на Европейската комисия, предаде Ройтерс. Вебер добави, че ако бъде избран на поста, ще прекрати преговорите за присъединяването на Турция.

През октомври турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че ще обмисли дали дългогодишната кандидатура на Турция за членство в ЕС да не бъде поставена на референдум. Изказването показва раздразнението на президента от един процес, който по думите му е белязан от предразсъдъци срещу мюсюлманите.

Пред германски консерватори в Бавария Манфрит Вебер отбелязва, че "всички желаят добри отношения с Турция, всички искат да работят тясно заедно".

"Ако обаче аз стана председател на Комисията, тогава ще инструктирам централата в Брюксел да прекрати преговорите с Турция по присъединяването към ЕС", каза Вебер при възторжени аплодисменти.

"Турция не може да стане член на ЕС, нека го изясним", добави той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner