Четвъртък, 23 Май 2019
Четвъртък, 23 Май 2019
Одобрен е проект на меморандум за разбирателство между България и Китай

Одобрен е проект на меморандум за разбирателство между България и Китай

Той ще координира изследвания, допринасящи за развитието на устойчиво икономическо сътрудничество между участниците във формата "16+1".

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Република България и Китайската народна република за насърчаване създаването на Глобалния център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай в рамките на инициативата "16 + 1", съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Подписването на Меморандума е първата стъпка за създаването на Глобалния център за партньорство (ГЦП).

С документа двете страни ще подкрепят създаването на ГЦП в София. Той ще има следните функции: да координира и провежда изследвания, които да допринесат за развитието на устойчиво икономическо сътрудничество и партньорство между участниците във формата "16+1"; да организира обучения и консултантски дейности и обмен с цел насърчаване сътрудничеството в областта на търговията, инвестициите и инфраструктурата; да оказва помощ на различните участници във формата "16 + 1" , за да разберат по-добре законите и разпоредбите в Китай държавите от ЦИЕ и ЕС; да създаде мрежа от контакти между институции, търговски и бизнес асоциации, предприятия от държавите от ЦИЕ и Китай за улесняване на бизнес контактите и обмен на информация и др.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар