Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор

Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор

Парламентът избра бившия шеф на НАП и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Предишният председател, Карина Караиванова, подаде оставка и от 1 март 2019 г. се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие

Парламентът избра бившия шеф на НАП и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Предишният председател, Карина Караиванова, подаде оставка и от 1 март 2019 г. се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие, съобщава БНТ.

Бойко Атанасов беше единственият кандидат за поста, като кандидатурата му бе издигната от „Атака“.

По време на изслушването си в Комисията по бюджет и финанси Атанасов очерта основните цели пред регулаторния орган – създаване на стабилен екип от професионалисти, изграждане на прозрачна и навременна комуникация с обществото и осъществяване на стриктен надзор на капиталовите пазари, застраховането и пенсионните фондове.

Според него, за да се постигнат посочените цели, Комисията трябва да се развива в следните основни насоки – управление на позиционирането и репутацията на КФН като стабилен, обективен и независим регулаторен орган, намаляване на административната тежест, защита на обществена интерес, създаване на предвидима регулаторна дейност и създаване на силен и мотивиран екип с най-високо ниво на експертиза.

Източник: glasove.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар