Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор

Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор

Парламентът избра бившия шеф на НАП и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Предишният председател, Карина Караиванова, подаде оставка и от 1 март 2019 г. се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие

Парламентът избра бившия шеф на НАП и бивш заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН). Предишният председател, Карина Караиванова, подаде оставка и от 1 март 2019 г. се присъедини към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие, съобщава БНТ.

Бойко Атанасов беше единственият кандидат за поста, като кандидатурата му бе издигната от „Атака“.

По време на изслушването си в Комисията по бюджет и финанси Атанасов очерта основните цели пред регулаторния орган – създаване на стабилен екип от професионалисти, изграждане на прозрачна и навременна комуникация с обществото и осъществяване на стриктен надзор на капиталовите пазари, застраховането и пенсионните фондове.

Според него, за да се постигнат посочените цели, Комисията трябва да се развива в следните основни насоки – управление на позиционирането и репутацията на КФН като стабилен, обективен и независим регулаторен орган, намаляване на административната тежест, защита на обществена интерес, създаване на предвидима регулаторна дейност и създаване на силен и мотивиран екип с най-високо ниво на експертиза.

Източник: glasove.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner