Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Говорител на Мей: Няма пробив в преговорите с депутати за одобряване на сделката за Брекзит

Говорител на Мей: Няма пробив в преговорите с депутати за одобряване на сделката за Брекзит

Говорител на британския премиер Тереза Мей каза, че още няма пробив в разговорите с цел да се осигури подкрепа за правителственото споразумение за излизане от ЕС, предаде Асошиейтед прес.

По думите на говорителя Джеймс Слак продължават преговорите между правителството и северноирландската Демократична юнионистка партия, чиято подкрепа е жизнено важна. Мей се надява да подложи на трето гласуване в парламента сделката с Брюксел, но Слак подчерта, че правителството ще направи това само ако има "реалистичен шанс за успех". 

Премиерът трябва да вземе решение до утре вечерта. В сряда е последният ден, в който може да се гласува, преди Мей да замине за срещата на върха на ЕС и да поиска отлагане на Брекзит. Ако споразумението за излизането на Великобритания от ЕС бъде одобрено от Камарата на общините, Мей ще поиска кратко "техническо отлагане", а ако не - ще иска по-дълъг срок. 

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

 • Корнелия Нинова: Сделката за Ф-16 е твърде скъпа за бедна България! Затова сме против!

  Сделката за Ф-16 е твърде скъпа за бедна България! Затова сме против!

 • АТАКА категорично против сделката за F-16!

  Унизително е, че на рождената дата на Списаревски коалицията ГЕРБ, ДПС и ВМРО загроби България с над 3 млрд. лева, смята Чуколов

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

Оставете коментар